nico's

(tot) Digestive

intr-o seara, zilele trecute, Facebook, cititorul de ganduri, mi-a recomandat un grup despre NMG, pentru ca am vizitat recent grupul meu. (say what ? how are they connected ? ­čÖé )

mnoh, I don’t follow Facebook, is Facebook that follows me. cu gandul asta in cap, google images search, NMG. din una in alta ajung la o postare delicioasa (daca nu putin la limita legalului), a unei conversatii private intre cineva care este absolut detinator al adevarului despre suflete, cauze si NMG, ignorandu-l pe Dumnezeu, si altcineva, care tot ignorandu-l pe Dumnezeu, nu ignora biologia organismelor vii inconjuratoare (probioticele si enzimele digestive).

mi s-au generat in cap instant niste idei de dezbatut.

prima ar fi ca dupa ce l-am ascultat zilele trecute pe Eric Edmeades, am realizat, o data in plus, ca ceea ce mancam nu este ceea ce stie corpul nostru sa digere. ca in trebut, pe cand eram vanatori culegatori, nu stateam toata ziua cu gura in cutiile de suplimente sau in iaurturile cu probiotice, dar si mancarea pe care o mancam, nu era atat de procesata incat sa fie TOATA moarta (congelata si rascongelata, stropita, prajita, fiarta de 7 ori). de undeva oamenii in luau cele necesare digestiei :)) din natura, pentru ceea ce nu producea corpul sau nu producea suficient.

a doua, pe vremea cand oamenii alergau dupa calorii, ca nu le aducea uber eats in poarta, si durata de viata era mai scurta decat acum. pentru ca mai multe pericole, si medicina mai putin studiata, stiam mai putin despre procese.. etc. Acu stim mai mult.

a treia… si cu toate ca stim mai mult, nu ne punem problma de a convietui in paradigme diferite. desi toti credem cumva sau altcumva intr-un Creator, am observat eu, ca, crestin ortodoxia, recunoaste existenta gresita a altor divinitati, in vreme ce alte religii, neaga vehement existenta lui Dumnezeu.

si revenim la o poveste in care toate bolile apar datorita socurilor si interpretarii unor efenimente pe care o fac sufletul si creierul. Say that again ? Sufletul poate vindeca corpul de orice, dar fara credinta in Dumnezeu ? ce ma ? (scuzati expresia.. ­čÖé )

asa ca mie undeva imi da cu virgula, si prefer sa nu ignor nici credinta, nici biologia. ­čÖé

si a patra idee.. de final, ca ma bazaie pe mine mereu.. toleranta. am mai scris despre toleranta, abia acum am realizat ca acest concept coafat al meu despre toleranta il au si altii.. adica WildFit, la el mai refer : toleranta inseamna atunci cand accepti lucruri care nu sunt in concordanta cu valorile tale. si deci te pervertesc. putin cate putin, incetul cu incetul, pana iti dai seama ca nici macar tu nu iti mai respecti propriul sistem de valori.. flexibil ? nu daca te imbolnavesti din asta. daca te imbolnavesti, inseamna ca esti intolerant (lactoza, gluten, alergii.. ca vorbim de digestie; ficat, pancreas.. daca vorbim de cuvinte si emotii)). Great! Good for you! nu ar trebui sa accepti lucruri care nu sunt aliniate cu felul in care intelegi sa traiesti!

traim o perioada de PACE. agitata nitel acum, dar agitatia asta, sa nu uitati ca e lasata de Dumnezeu sa fie. :))) ca sa ne mai cernem.. ceea ce se si vede social deja. Extreme, vociferari, acuzatii.. pentru ca nu putem coexista cu totii impreuna in paradigme diferite. :))) Really ?

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.