nico's

Ia si tu niste bomboane din alea bune!

Atat am de zis. Ca o nota pe frigider… cu ce mai are mami de facut azi si doar ea poate face.

De ce ne-om fi aclimatizat noi pe meleagurile acestea sa „inghitim” orice, si sa nu cautam procese mai neinvazive sau mai curate pentru a face lucrurile?

Si eu la ora asta nu am mancat bomboane de OnGuard, eu doar inspir niste Aur.

Pasul 1: „ia mami de mananca tot, ca e rusine sa lasi in farfurie”. Tre sa fii gras, burtos, ca altfel are mami mustrari de constiinta ca nu ti-a dat de mancare si de aia ai racit.. or smth. Nu zic sa lasati copii nemancati, ci doar sa le dam o cantitate de mancare raportata la greutatea lor fata de a noastra. Per total zi.

Pasul 2: daca cineva te supara, din „respect” pentru persoana respectiva, nu e „frumos” sa ii spui, ca sa nu o superi. Ca e mai batrana, mai sensibila, mai doamna, mai fitzoasa, ca are vreun alt soi de autoritate, in principiu, pe aia de care e posibil sa mai ai nevoie vreodata e „urat” sa ii superi. Altfel, pe strada e liber la injuraturi adresate necunoscutilor. Da’ ce-ar fi daca noi am reactiona (intolerant) la ce ne supara in loc sa ne varsam frustrarile (tolerant) asupra celorlalti oameni din jur? (Am avut ieri o zi.. din aia. cand nu ai instrumente sa spui ce nu iti convine, te iei de aia mai mici ca tine.) in mocirla asta, daca eu spun ce nu imi este ok, cui trebuie, se „supara”. ca in loc sa inteleaga ce ma supara isi da dreptate. Fair enough, si eu stiu ca am intotdeauna dreptate eu. ­čÖé . nu e mai simplu atunci sa stai sa inghiti cuvinte pana zice ficatul stop?

Pasul 3: daca tot inghiti diverse fara discernamant, ca asa s-a creat automatismul in primii ani de viata, de ce sa nu inghiti si diverse nealimente incapsulate, recomandate, desigur. si unte cum ajunge adultul mioritic al zilelor noastre sa inteleaga ca daca „iubirea trece prin stomac” , totul trece prin stomac, si deci totul poate fi inghitit. Dar pe el, pe stomac, l-ati intrebat ce prefera?

Si ajung la „treaba mea”, uleiurile esentiale. Ele se folosesc, asa cum ar trebui sa se foloseasca si APA, preventiv. Nu sa astepti sa ti se faca sete, pentru ca stomacul sa ii transmita creierului ca „poate totusi iti e si foame”, si in loc de apa sa sari in frigider, ci, din momentul in care ti-ai notat: eu de azi vreau sa fiu sanatos eu si ai mei sa nu mai bolim, treci de iti faci o lista de nutritie si ajutoare in viata. pui deoparte elementele care doar peticesc efectele.. ca nu umblii cu haine peticite. Le cumperi noi, ceea ce nu poti face cu ficatul. asa ca ai grija de ala unul pe care l-ai primit curat. OF.

iti faci o lista cu ce ai tu de cumparat pentru ca iti trebuie sa folosesti on the long run, ca sa fii sanatos. o mai revizuiesti din cand in cand. asta te va salva mereu de celebra replica: „sunt pe moarte, dati-mi ceva sa scap, ca nu mai pot. m-am saturat de… muci. nu stiu ce sa mai fac”. sa renunti, my friend la starea de victima. sa be the change. asta tre sa faci.

eu o sa ma duc sa urmez indicatiile si sa cumpar niste bomboane din alea bune de gat. ca restul uleiurilor „nu cred ca fac nimic”, numa bomboanele sunt bune. pfff…

daca vreti si voi bomboane, spuneti repejor.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *